Sebastian Marcovici
Sebastian Marcovici
Emblema vizuală a Sibiului

Fotograful sibian Sebastian Marcovici a avut o ascensiune fulminantă în peisajul fotografiei românești. În branșă din anul 2008, Sebastian a avut nevoie doar de doi ani pentru prima distincție națională. În anul 2010, Asociația Artiștilor Fotografi din România i-a decernat premiul „Fotografia anului” la secțiunea jurnalism sportiv. Un an mai târziu, Sebastian câștiga cea mai importantă distincție acordată de AAFR, Medalia de Aur a Salonului Național, cu o fotografie ce a făcut înconjurul lumii - președintele României, Traian Băsescu, înconjurat de zeci de prelați la slujba de canonizare a mitropolitului Andrei Șaguna. Aceeași fotografie a fost premiată cu Medalia de Aur de către FIAP și cu locul I la secțiunea fotojurnalism la Salonul Național „Fotograful Anului”.

Fotografiile realizate de-a lungul acestor ani de Sebastian Marcovici au fost utilizate în nenumărate campanii de imagine realizate de autorități publice sau de companii private. Campania outdoor a anului Sibiu Baroc Update sau Sibiu Smart au fost ilustrată cu o fotografie realizată de Sebastian. Fotografiile realizate la Festivalul Internațional de Teatru, la Festivalul International de Film Transilvania, la Turul Ciclist, Red Bull Romaniacs, Festivalul Internațional de Jazz, Târgul de Crăciun din Sibiu sau Astra Film Fest au fost, de asemenea, preluate de majoritatea agențiilor de presă din străinătate și de publicațiile centrale românești, colaborarea sa cu orașul Sibiu fiind una excelentă.

Cele mai bune fotografii realizate de Sebastian Marcovici de-a lungul unui an calendaristic sunt reunite în expoziția Focus Sibiu, eveniment ajuns la cea de-a sasea ediție.